Clinica de oftalmologie Oftalmestet
In decembrie 2008 s-a demarat construcţia unei clinici de oftalmologie in Bucuresti, la sediul social al societăţii, în locul vechiului imobil care a apartinut familiei Schmitzer inca din 1878, situat pe una din cele mai vechi strazi ale capitalei, fostul “Pod al Beilicului”, actuala “Calea Serban Voda”. In aceasta casa s-a nascut in 1904 si a trait Prof. Dr. Doc. Gheorghe Schmitzer, cel care a infiintat clinica de radiologie din spitalul Coltea si care a format numeroase generatii de radiologi. In memoria sa au fost infiintate clinica de oftalmologie OFTALMESTET si fundatia DR. SCHMITZER si s-a pastrat la parter arhitectura vechii case de la sfarsitul sec.19. Etajele superioare sunt realizate într-o arhitectura moderna, colorate în gri închis, tocmai pentru a scoate în evidenta albul vechilor fatade.
Noua clinică oftalmologica deţine spaţii pentru consultaţii, sala de asteptare, explorări funcţionale, optică si bloc operator. Toate spatiile au fost proiectate si realizate respectand normativele CE in ceea ce priveste marimea suprafetelor, dotarea grupurilor sanitare pentru persoane cu dizabilitati si realizarea fluxurilor. Toate interventiile chirurgicale sunt inregistrate video cu aparatura de ultima generatie.
Calitatea serviciilor si ambianta deosebita creata în interiorul clinicii de oftalmologie sunt atuurile pe care OFTALMESTET mizeaza. Pacientii se bucura de o atmosfera placuta si relaxanta. Pentru a face o legatura între constructia veche si cea noua, o parte a spatiului este mobilata în stil Ludovic al XV-lea, cu tablouri ale Scolii Flamande sec. XVII, cealalta parte, legata de prima printr-un planseu de sticla luminat, este mobilata modern, echilibrand si armonizand cele 5 elemente de baza Feng Shui – foc, apa, pamant, lemn si metal într-un spatiu benefic pentru pacienti. Combinand marmura si granitul, plantele ornamentale, otelul inoxidabil, sticla, lemnul, muzica de relaxare, aromele orientale si susurul apei, s-a reusit crearea unei atmosfere deosebite, mai putin obisnuite într-o clinica medicala.
Conf. Dr. Speranta
Schmitzer
Peste
26000
Operatii reusite
Doctor în Medicina, medic primar oftalmolog, Conferentiar la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, Speranta Schmitzer conduce departamentul de chirurgie estetica si reconstructie orbito-palpebrala din cadrul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti.
Presedinta a “Societatii Române de Chirurgie Oculoplastica”, dr. Schmitzer este primul medic din România care a obtinut supraspecializarea pentru chirurgia oftalmologica plastica si reconstructiva (oculoplastica).
Membra a Societatii Romane de Oftalmologie.
Membra a Societatii Europene de Chirurgie Refractiva si Cataracta.
Membra a Societatii Franceze de Oftalmologie.
S-a specializat in chirurgie orbito-palpebrala la Clinica de Chirurgie Plastica si Reconstructiva “Adolphe de Rothschild” de la Paris.
S-a specializat în “Chirurgie Refractiva, Facoemulsificare si Chirurgie Palpebrala” la Clinica “Saint-Augustin” de la Nantes.
A urmat o specializare in “Chirurgia Cailor Lacrimale si Microchirurgie Oftalmologica” la Clinica de Oftalmologie “Saint-Roch” de la Nisa, Franta.
A efectuat peste 26.000 de interventii chirurgicale, din care peste 7.000 oculoplastice.
A publicat peste 50 de lucrari stiintifice in diverse publicatii de specialitate, la congrese si consfatuiri din tara si strainatate.
Echipa Oftalmestet
Aparatura si echipamente
Oftalmestet este prima clinica din Romania care a introdus, pentru operatia de cataracta, implanturile producatorului german Oculentis, care foloseste cea mai avansata tehnologie de producere din lume, brevetata ca “Prelucrare mecanica submicronica”. Implanturile (cristalinele) Oculentis sunt cele mai inovatoare si printre cele mai performante din lume in momentul de fata si ofera cea mai extinsa gama de dioptrii, inclusiv posibilitatea de personalizare a cristalinului pentru fiecare pacient in parte. Clinica Oftalmestet poseda o dotare in echipamente si aparatura noi, de varf pe plan mondial, a carei valoare depaseste 700.000 Euro.
Biometru optic şi topograf cornean. Este cel mai nou şi performant biometru din lume în acest moment, care permite calculul puterii cristalinului artificial prin metoda non contact cu maximă precizie.
M844 F40 este vârful de gamă de la Zeiss şi unul dintre cele mai bune şi performante microscoape operatorii din lume. În afara unei imagini intraoperatorii excepţionale, are înglobată o cameră video Full HD.
Cel mai performant și modern sistem criogenic de uz oftalmologic. Este un bisturiu care îngheață până la –90C. Se utilizează la tratarea anumitor formațiuni tumorale care nu pot fi tratate altfel.
Tomograf în coerenţă optică – oferă imagini la rezoluție micronică a polilor anterior și posterior ai ochiului pentru diagnosticarea de finețe a afecţiunile retiniene.
Cel mai nou model de aparat de anestezie generala Dräger Fabius pentru adulti si copii. Este unul din cele mai sigure si fiabile echipamente de anestezie generala.
Este cel mai performant echipament cu ultrasunete pentru chirurgia cataractei. Reprezintă tehnologia de vârf a secolului XXI contribuind în mare măsură la procentul de reuşită a operaţiilor de cataractă .
Implanturile (cristalinele) Oculentis sunt cele mai inovatoare si printre cele mai performante din lume in momentul de fata si ofera cea mai extinsa gama de dioptrii, inclusiv posibilitatea de personalizare a cristalinului pentru fiecare pacient in parte.