fbpx
Clinica oftalmologica Oftalmestet

Blefaroplastie superioara si inferioara

Prin blefaroplastie se descrie o procedură chirurgicala prin care se îndepărtează excesul de piele și/sau grăsime de la nivelul pleoapelor care apar odată cu trecerea anilor, atât la femei, cât și la bărbați. Blefaroplastia este practic una dintre metodele de reîntinerire facială.
Blefaroplastia superioară, de multe ori, este necesară nu doar în scop estetic. Excesul de piele la nivelul pleoapelor superioare poate să micșoreze câmpul vizual sau să inducă dezinserția mușchiului care ridică pleoapa, provocând ptoza palpebrală.
Pentru obținerea unui rezultat estetic și funcțional cât mai bun este necesară o bună cunoaștere a anatomiei pleoapelor, a diverselor afecțiuni ale acestora, care le modifică statica și dinamica, precum și o evaluare corectă preoperatorie.
Chirurgia oculoplastică (chirurgia oftalmologică plastică și reconstructivă) este acea chirurgie care modelează sau reconstruiește zonele aflate în jurul ochiului, structurile pleoapelor și ale orbitei fiind cu totul speciale și mult diferite față de restul organismului uman. De aceea se spune că, în general, cele mai reușite blefaroplastii sunt realizate de chirurgii oculoplasticieni, care, la bază, s-au format ca oftalmologi.

 

blefaroplastie superioara si inferioara

Cere o programare Feedback